Bu sülale benim sülalemdir. MOLLA Durmuş yaklaşık 150 yıl evvel yaşayan bir zattır.Durmuş genc yaşta dini egitimini yakınındaki hocalardan alır ona Molla lakabını takarlar.Molla Durmuş kendi köyünden Ünzüle isminde bir kızla evlenir. Ünzüleden iki kız iki oglan olur .Mola Durmuş iri yapılı birisi olarak köy dügünlerinde güzel güreşler yaparmış ve yanısıra tarımla meşgul olur büyük oglu Mustafayı Lakabı hanım kız olan (Yayanonun mustafanın ebesi ile evlenir) evllikleri uzun sürmez çocukları olmaz ayrılırlar ama yinede gözü hanım kızda kalır ona görünmek için günlük yakınlarından geçer göz kaş edermiş onun içinde Mustafaya deli Mustafa lakabını takmışlar. . Mustafa genc yaşta ölmüştür.

DELİ DURMUŞLAR.

MOLLA Durmuşun deli Durmuş oluşu. Molla durmuş Bag arasında orta mezarlık ta bir tarlası vardır tarlaya birkac kişi amale ile çalışmaya giderler.Öyle olur yemekler yenir namaz kılmak için abdes almaya soyunan Molla durmuş tepeden tırnaga soyunur bir mezarın baş taşına çıkarak Ezan okumaya başlar. Oradaki bulunanlar hayretler içinde kalarak bu delirdi derler ondan sonra adı deli Durmuş kalır sonunda ada Hakkın rahmetine erer.

Büyük kızı olan Meryemi Köyümüzün büyük Hocası diye anılan Ahmet aksoyla evlendirir yani(kör hoca ile) Hocamızdan Meryem üç kız dünyaya getirir Büyügü Vesile Ahmet ışıkla evlenir(çivçi veya kel hoca lakabı ile tanınan ahmetle evlenir) Meryem Mehmet Hasan isimlerinde üç çocukları olur .Vesile hakkın rahmetine kavuşur.İkinci kızı Mevlüt Osman Güçcük le evlenir yani çolak osmanla. Mevlüdünde dort oglan bir kızları olur Ahmet Hasan Ömer Recep ve Ayşe. Küçük kızları Nazikte Veyis deveci ile evlenir Yani Devecilerin Veyisle . Nazikinde Halil Ahmet ve Afi isimlerinde üç çocukları olur.

Molla Durmuşun küçük kızı olan emineyi Bekir Pekmezci ile evlendirirler(yani kuruş bekirle) Bekirden Eminenin Bayram Meryem ve Ayşe isimlerinde üç kızı olur.Emineye sonradan deli emine lakabını Bayrama deli Bayram lakabını takarlar Ayşe de Dilsiz idi onada Sagır ayşe lakabını taktılar. Bayram Sefer çimenle evlenir çocukları olmaz her ikiside hakkın rahmetine kavuşurlar.

Meryem Lakabı (dido kadir)olan kadir daglı ile evlenir bir oglu olur adını durmuş takarlar Dumuşada deli muhar lakabını takarlar.Kadirden boşanır Devecilerden Sefer deveci ile evlenir bir kızları olur adına Fadime koyarlar. Sefer devecide hanımı meryemde hakkın rahmetine ererler.meryeminde sefer deveciden bir kızı olur ismi Fadimedir

Küçük kızları ayşe Dere köyden Tahirler sülalesinden (lakabı lort )Arifle evlenir Arif içgüvegi olarak Kayın pederi yanına yerleşir.2 oglan iki kızları olur Arifle Ayşede hakkın rahmetine ererler.

Mola Durmuşun küçük oglu Osmanda Gödek ömerlerin Kerzigin kızı olan Ayşe ile evlenir Ayşenin Osmandan evvel Kara Ahmet isminde birisiyle evlenir kara Ahmet ten Nadire isminde bir kızı olur Ahmet askere gider askerde ölür 6 yaşıdaki kızı Nadireyi osmanla evlenirken yanıda götürür. Osman Nadireyi büyütür kıvrak mehmet isminde birisi ile evlendirir.

OSMANIN KAPTAN OLUŞU

Osmanın ayşeden bir oglu olur adını hüseyin korlar osman tarımla ve bagcılıkla ugraşır o zamanları köyde kahve olmadıgından köylü köy odasında akşamları muhabbet ederlerdi. Osman bir akşam sohbet esnasında lafı yeri geldiginde gemisini yürütene kaptan derler der halk o güne kadar kaptanın ne oldugunu bilmez imiş hemen oracıkta osmana kaptan lakabını takarlar .Artık kaptanlar diye anınırlar.

Artık oglu hüseyine kaptanın hüseyin derler. Hüseyin askere gider o askerde iken bir oglu olur adını Büyük dedesinin adı olan Durmuş takarlar Durmuş altı aylık iken 1943 depremi olur KAPTAN Osman depremin akabinde çok geçmeden hayata veda eder köy yerini degiştirir şimdiki yerine taşınır Hüseyin ve daha niceleri tam teskere alacakları sırada ikinci DÜNYA savaşı patlak verir teskereler kapanır bir iki yiıl daha devam ederler dört yıl sonunda teris olup köyüne döner. Kaptanın oglu Hüseyin 1954 te köylü tarafından muhtar adayı seçilir ve muhtar olur.

HÜSEYİNİN SARI MUHTAR OLUŞU.

Yeşilköy halkı o zamanları top yekün yaylaya yayla zamanı göçerlerdi haynaz köyü vatandaşları Yeşil köy yaylasını otlakiye olarak işgal ederlerdi .Köy halkı sıra ile yaylayı korumak için yayla beklemeye giderlerdi .her gün kavga dögüş olur yeşil köylüleri dögüp yollarlardı muhtar savcılıktan yetki alarak köy korucusunu silahı ile bır kaç kişi alarak yaylaya giderler o gün yine kavga çıkar köy korucusuna belden aşagı olmak üzere ateş etmesini emreder bakarlarki iş kötüye gidiyor kaçarlar bundan böyle her gün köy korucusu da gidenler arasında bekçilik yaparlar artık yaylaya gelemezler muhtara derlerki la bi sarı bebek var muhtar deyi başımızı dolaştıracak. derler Bundan böyle sarı muhtar lakabını alır

SARI MUHTARLAR

Sarı muhtarın bir oglu bir kızı olur kızını Deveciler sülalesinden Sefer Devecinin en küçük oglu Hasan deveci ile evlendirir İsmi Huriyedir halk arasında Hürmüs olarak tanınır Hasan deveci vefat etmiştir iki oglanları vardır Fuat ve Recep İstanbulda ikamet ederler.

Oglu olan Durmuşunda bir oglu iki kızı vardır .Oglu Osman Ankarada ikamet eder iki çocugu vardır bir kız bir oglan .Büyük kızı Sebahat İstanbulda ikamet eder bir kızı bir oglu vardır kızı Hülya evlidir Ankarada ikamet eder. oglu yanındadır.Küçük kızı Ayşe Ali uslunun büyük oglu Recep uslu ile evlidir Karabükte ikamet ederler.Rukiye ve Nurullah isminde iki çocukları vardır . Durmuş .1967 de Askerden dönünce köyünde elektirik çalışmaları başlar Tosyadan gelen bir ustanın yanıda çırak olarak çalışmaya başlar. Akabinde Milli egitim Bakanlıgının açtıgı kurslara katılarak kendini yetiştirir Kargı Osmancık Tosya Köylerinde 1967 den 2008 yılına kadar çalışmalarını devam ettirir . bundan dolayı lakabına Elektrikci Durmuş derler.

İKİNCİ KAPTANIN .VAR OLUŞU.

Kaptan Osman bir son bahar ayında mandaları ile ovaya devrez kenarına çifte gider o giderken göl yanı dedigimiz harmanlarda kalabalık göçebeler konaklamak için istirahate çekildigini görür .Akşam üstü işi bitip gelirken aynı yerden geçtiginde bakarki kimseler kalmamış yalnız orda iki yaşlarında ufak bir oglan çocugunu bırakıp gitmişler .Bunu gören Kaptan Osman çocugu alır evine getirir ve onu büyütür köy halkı bu seferde ona küçük Kaptan derler.yetim oldugu için köylü onu çok sevmişti. Kaptan osman ona Ahmet ismini koyar Küçük kaptan Ahmet on oniki yaşlarına gelice Ahmedi serbes bırakır ona buna çobanlık yaparak devam eder Ahmeti Kargıdan evlendirirler Recep isminde bir oglanları olur Recebede Kaptanın Recep derler. Kaptan Ahmet ve eşi vefaat edip hakkın rahmetine ermişlerdir. Recebinde iki kızı bir oglu vardır oglu mehmet istambulda ikamet eder Kaptan recep köyünde ikamet eder.

HAFTAYA BULUŞMAK ÜMİDİ İLE HOŞÇA KALIN.